Bendsneyder start vanaf rij 9 in Valencia

Bo Bendsneyder eindigde zaterdag tijdens de kwalificatie op de 27e plaats. Dit weekend blijkt moeilijker dan verwacht voor de Nederlander, die op de baan meedogenloos vocht om de beste rondetijd neer te zetten.

Q1
De coureurs die buiten de top veertien stonden na de drie trainingen gingen van start in deze eerste kwalificatiesessie, dat waren onder andere Zonta van den Goorbergh en Bo Bendsneyder. Voor Taiga Hada, de teamgenoot van Bo Bendsneyder, ging het al vroeg mis met een crash in bocht 14. De Japanner was ongedeerd maar het zou voor hem het einde van de sessie betekenen. Filip Salac was uiteindelijk het snelst met een 1’33.754 voor Somkiat Chantra, Ai Ogura en Joe Roberts waardoor zij verder mochten naar Q2. Tony Arbolino, nummer twee in het kampioenschap, eindigde als vijfde waardoor hij zondagmiddag vanaf de negentiende plaats zal moeten starten. Zijn goede vriend Zonta van den Goorbergh stond achter hem met de zesde tijd in deze sessie. Bo Bendsneyder kwam niet verder van de dertiende tijd en zal dus vanaf een teleurstellende 27e plaats starten.

Q2
De achttien snelste Moto2 coureurs gingen vervolgens de baan op om de strijd aan te gaan voor pole position. Het was Aron Canet die zijn beste ronde voor het laatst bewaarde en met zijn 1’33.314 pole position behaalde. Het is zijn tweede pole van het seizoen en een mooi afscheid voor het Pons Racing team dat na dit weekend zal ophouden te bestaan. Achter Canet maakten Fermín Aldeguer en Marcos Ramirez er een Spaanse 1-2-3 van met Sam Lowes, Jake Dixon en Pedro Acosta op de tweede startrij. Barry Baltus kwalificeerde zich als zestiende.

#64 Bo Bendsneyder (P27): “Vandaag was een moeilijke dag, we konden geen stap voorwaarts maken om de rondetijden te verbeteren. We zullen afwachten en vechten om morgen in de race een stap voorwaarts te maken.”

Tijden Q1 & Q2 gecombineerd

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten